Yunet
 

Društvo

Humanitarna akcija u jeku Vaskršnjih praznika

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. maj 2024. • 18:57 •

Humanitarna akcija u jeku Vaskršnjih praznika

„Prošle nedelje u Maksi radnjama na severu Srbije, pod pokroviteljstvom Banke hrane Vojvodine, u jeku Vaskršnjih praznika, organizovana je humanitarna akcija prikupljanja osnovnih životnih namirnica, slatkiša, slaniša i sredstava za ličnu higijenu za socijalno ugrožene porodice na severu zemlje. Tokom trodnevne akcije sakupljeno je preko tri tone namirnica.

U Zrenjaninu je akcija bila sprovedena u dva Maksija, a ja sam u nedelju prikupljanje organizovao u Maksiju u mom kraju, u ulici Dr Laze Kostića. Prezadovoljan sam odzivom ljudi, skoro svaki pojedinac je dao svoj doprinos. Tokom osam sati rada, uz pomoć dve volonterke, prikupili smo oko 85 kilograma namirnica, najvećim delom grickalica i slatkiša.

U toku ove nedelje, paketi su bili spakovani i distribuirani prema broju članova. Odneti su paketi za dvadesetoro dece na odeljenje pedijatrije Zrenjaninske bolnice, za četiri korisnice Sigurne kuće u Zrenjaninu, kao i 28 porodica iz grada i okolnih sela: Elemir, Klek, Melenci i Hetin. Obradovali smo dva dečaka korisnika fondacije „Budi human“, jednog ratnog veterana sa Košara, mališane sa jednim roditeljem, porodicu iz grada sa trinaestoro dece i mnoge druge.

Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim vrlo posvećenim volonterkama uz čiju pomoć je i sakupljena tolika količina namirnica, radnicama Maksija, Marku iz picerije „Stela Rosa“ koji je obezbedio hranu za volontere, mojoj majci i mojoj braći koji su mi pomogli u pakovanju i distribuciji.

Apelovao bih još da oni koji nisu bili u mogućnosti da podrže akciju, a to žele mogu poslati sms poruku na broj 3003 i tom porukom obezbediti jedan obrok za ugrožene porodice.
Kako radili, tako nam Bog pomogao“, rekao je Ognjen Pejić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena