Yunet
 

Hronika

Preko 1000 vozača bilo pod dejstvom alkohola

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 18. oktobar 2022. • 10:00 •

Preko 1000 vozača bilo pod dejstvom alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošle nedelje, sproveli su akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene ka otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i prekršaja kojima se ugrožava bezbednost pešaka i tom prilikom kontrolisali 63.153 vozila i otkrili 26.803 prekršaja.

Zbog prekoračenja brzine, sankcionisana su 12.903 vozača, uključujući 706 vozača koji su prekoračili brzinu u zonama pešačkih prelaza. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 1.169 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 61 vozač.

Saobraćajna policija tokom akcije otkrila je i 456 prekršaja koje su učinili pešaci, kao i 57 prekršaja nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Istovremeno sa ovom akcijom, u 30 evropskih zemalja koje sarađuju u okviru organizacije ROADPOL (Evropska mreža saobraćajnih policija), sprovedena je akcija koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Tokom ove akcije, saobraćajna policija kontrolisala je 7.785 teretnih vozila i 1.087 autobusa, a otkriveno je 5.886 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 489 prekršaja vozača autobusa. Gotovo 40 odsto od ukupnog broja prekršaja bili su u vezi sa zloupotrebom tahografa, ukupno 2.519 prekršaja, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sancionisano ukupno 527, a prekoračenja brzine 340 vozača teretnih vozila i autobusa.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem akcija pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje, kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad