Yunet
 

Hronika

Tokom vikenda pet saobraćajnih nezgoda

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 24. oktobar 2022. • 12:08 •

Tokom vikenda pet saobraćajnih nezgoda

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se se ukupno 5 saobraćajnih nezgda sa povređenim osobama 4 i 1 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama teške telesne povrede zadobilo je 1 osoba, dok su 3 osobe zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 175.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-3, (u jednoj od navedenih je prateći uticajni faktor vožnja pod dejstvom alkohola), nepropisnog preticanja-1, i zbog nepropisne radnje vozilom-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 76 učesnika u saobraćaju i izdato je 936 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 35 vozača, od toga 25 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 8 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 25 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržana su 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, Takođe iz saobraćaja je isključeno 15 vozila, od toga, 10 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 4 vozila zbog tehničke neispravnosti, 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad