Yunet
 

Kultura

Otvaranje izložbe „Vidi širu sliku“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 17. jun 2022. • 09:15 •

Otvaranje izložbe „Vidi širu sliku“

U utorak, 21. juna 2022. godine, sa početkom u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće svečano otvorena izložba pod nazivom „Vidi širu sliku“. Gost na otvaranju biće Dezmond Dojl, autor istoimenog projekta.

„Vidi širu sliku“ je internacionalni umetnički poduhvat koji za cilj ima da okupi fotografe i umetnike širom naše planete, pa tako u realizaciju ovog projekta uključi što više ljudi iz različitih država. Ova izložba zapravo pokazuje kako se naši životi zasnivaju na sličnim željama, vrednostima i osećanjima bez obzira odakle dolazimo.

U današnjem svetu, gde se mnogo više pažnje pridaje negativnim stvarima i dešavanjima koja nas još više udaljavaju, jedan ovakav projekat koji ujedinjuje ljude iz različitih delova sveta i kultura izuzetno je značajan. Učesnici u projektu „Vidi širu sliku“ su profesionalni umetnici, studenti ili slikari-amateri, koji ujedinjeni kroz svoj talenat i viziju prikazuju njihovu okolinu i njihov svet – NAŠ SVET. Ovaj projekt će biti završen tek kada među učesnicima bude upisan bar po jedan umetnik iz svake države naše planete.

Projekat je u 2015. godini započeo Dezmond Dojl, irski pisac i pevač sa adresom u Austriji, a kao predstavnik Srbije i Zrenjanina u ovaj projekat uključena je Jelena Gvozdenac Martinov, akademski slikar i šef Konzervatorske službe Narodnog muzeja Zrenjanin.

Projekat obuhvata 90 radova, a na izložbi u zrenjaninskom muzeju naći će se oko 40 slika. Postavka će trajati do 5. jula 2022. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad