Yunet
 

Kultura

Izložba Tatjane Marticki „Pejzaž – fragmenti i teksture“ otvorena do 5. jula

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 18. jun 2022. • 17:37 •

Izložba Tatjane Marticki „Pejzaž – fragmenti i teksture“ otvorena do 5. jula

U okviru programa vizuelnih umetnosti u sredu uveče je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba umetnice Tatjane Marticki koja u svom likovnom radu istražuje motive iz prirode, iskazuje ih i predstavlja u formi slike, instalacije i umetničke knjige.

Koncepcija autorkinih radova zasnovana je na selekciji i prikupljanju različitih biljnih plodova, kao i upotrebi materijala prirodnog porekla, koji daljom umetničkom intervencijom formiraju apstrahovane strukture prigušenog kolorita i naglašenih taktilnih kvaliteta, asocirajući na mikro prikaze zemljinog tla.

Pored formalnog poigravanja teksturalnim kvalitetima različitih materijala, realizovana dela predstavljaju i autorkino lično propitivanje sopstvenog položaja u kontekstu saživota čoveka i prirode i posledica narušavanja te ravnoteže. Izložbu čine 14 slika, 1 instalacija i 1 eksponat u vidu knjige. Tatjana Marticki do sada je imala tri samostalne i učestvovala je na 28 selektovanih grupnih izložbi. Dobitnica je nekoliko nagrada i pohvala za svoj rad.

Izložba Tatjane Marticki «Pejzaž – Fragmenti i teksture» otvorena je do 5. jula u salonu Kulturnog centra, svakog dana od 8 do 20 časova.

Snimak sa otvranja izložbe možete pogledati na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina https://www.facebook.com/kulturni.zrenjanina

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena