Yunet
 

Kultura

Izložba fotografija Danijele Savičić „Detinjstvo kroz moje oči“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 30. jul 2022. • 12:26 •

Izložba fotografija Danijele Savičić „Detinjstvo kroz moje oči“

Izložba fotografija po nazivom „Detinjstvo kroz moje oči“ autorke Danijele Savičić, biće otvorena u četvrtak, 4. avgusta u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. „Ovo je Danijelina prva samostalna izložba, koja je zamišljena kao retrospektiva petogodišnjeg, vrlo bogatog, opusa naše sugrađanke. Danijela se bavi fotografijom već duži niz godina ali je ovaj period od poslednjih pet godina odabran kao period u kojem su nastale upravo one fotografije koje su definisale i koje najbolje prezentuju stil i pravac u fotografiji kojim se ova autorka bavi.

U pitanju su fotografije koje za temu uglavnom imaju decu i porodicu sa nešto naglašenim ‘retro’ stilom i interesantnim, veoma kreativnim scenografijama. Naglašena kreativnost scene, kompozicije, kolorit i sposobnost da ‘izvuče’ maksimum iz malih modela karakterišu izložbu. S obzirom na temu predstavljenih fotografija pretpostavljam da će se publika vrlo lako ‘pronaći’ i da će svako moći da izložene radove sagleda i doživi iz nekog svog ličnog ugla, bilo da je to sećanje na sopstveno detinjstvo, osvrt na decu iz svoje okoline ili pak na bilo koje detinjstvo i dete.» – naveo je Aleksandar Žarkov iz zrenjaninskog foto kluba CD13. Izložbu čini 111 fotografija manjeg formata i šest fotografija velikog formata. Za pomenutih šest fotografija treba napomenuti da će se nakon završene izložbe one naći trajno izložene, kao donacija, u Zrenjaninskoj bolnici.

Izložba će biti otvorena do 9. avgusta.Izložba se organizuje u okviru programa vizelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad