Yunet
 

Kultura

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 18. avgusta

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 9. avgust 2022. • 11:12 •

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 18. avgusta

KULTURNI CENTAR ZRENjANINA NA DANIMA PIVA

Predstave u Gradskoj bašti, Festival alternativnog zvuka – „Zrenjanin zove“, „Zabavilište“ – dečji program u Plankovoj bašti
Kulturni centar Zrenjanina i ove godine u toku gradske manifestacije „Dani piva“ organizuje zabavne, edukativne i umetničke sadržaje namenjene deci, ljubiteljima predstava, poetskih večeri i rokenrol muzike. Pozivamo vas da nas posetite na tri lokacije na kojima će se održavati programi. U Gradskoj bašti biće izvedene dve predstave i organizovano jedno poetsko veče. „Zabavilište u Parkiću Plankiću“ je naziv dečjeg programa koji će se realizovati od četvrtka, 11. do nedelje, 14. avgusta. U subotu, 13. avgusta u Amfitetru Kulturnog centra organizujemo Festival alternitivnog zvuka „Zrenjanin zove“. U nastavku pogledajte detaljne informacije o programima i satnice događaja.

DANI PIVA U GRADSKOJ BAŠTI

Dramski program – dve predstave, jedno poetsko veče11, 13. i 14. avgust – 21 sat
U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave i jedno poetsko veče. Jedanaestog avgusta na programu je monodrama „Hapšenje sa predumišljajem“. Scenario za ovu predstavu je uradio Cvetin Aničić, režiju potpisuje Petar Mitić a glavni lik policijaca iz monodrame igra Bojan Miloradović iz jagodinskog „Velikog teatra“. Trinaestog avgusta publiku očekuje još jedna komedija urađena u formi monodrame pod nazivom „Ubiću se, majke mi“ koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici i koju sa svim komičnim elementima glumački interpretira Jovana Petronjević u režiji Katarine Mitrović Janković. Četrnaestog avgusta na programu je poetsko veče „Hod po strunama“ sa glumcima Aleksandrom Lazićem i Jelicom Kovačević i muzičarem Ninoslavom Ademovićem.Svake od navedenih večeri program počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa agencijom „Moj trag“.

DEČJI PROGRAM U TOKU MANIFESTACIJE „DANI PIVA“
Zabavilište u Parkiću Plankiću
Od 11. do 14. avgusta

U okviru gradske manifestacije “Dani piva“ u Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina od četvrtka, 11. avgusta do nedelje, 14. avgusta biće održan dečji program –“Zabavilište u Parkiću Plankiću“.

Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu. Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi (doniraće se udruženju “Čep za hendikep“) i dečije stare stvari, igračke, knjige (doniraće se “Crvenom krstu“). Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima “Zelene šape“ i “Nurdor“.

Svu decu u parku očekuju voće i voda kao poklon Trgovinskog lanca „PerSu“.Najistaknutije učesnike radionica očekuju vredni pokloni.

Četvrtak 11. avgust
Lokacija: Plankova bašta
18 časova – “Sovice mudrice“ i Otilija Buheker Ilić
19 časova – Logopedska radionica sa Donom Podunavac

Petak 12. avgust
Lokacija: Plankova bašta
18 časova – Kreativna radionica
19 časova – NTC radionica sa Teom Topić

Subota 13. avgust
Lokacija: Plankova bašta
10-13 časova
Dečija pijaca
10 časova – Radionica štaparije “Diginet“
11 časova – Radionica cvećare “Daruši“
12 časova – Arheološka radionica „Vajamo i družimo se“ Narodnog muzeja Zrenjanin
Animacija studija “Cekom“ – gusari – maskenbal za najmlađe
Ajron (Iron) – sportski poligon i “Čigra“

Nedelja 14. avgust
Lokacija: Plankova bašta
SPORTSKI DAN 10-13 časova
Zip Line
Radionice:
Realni Aikido, Uechi ryu, Luk i strela, Golf, Ronjenje, Samoodbrana za žene, Joga za odrasle
Ajron sportski poligon i “Čigra“
“Prva pomoć“ – radionica Crvenog krsta
Lokacija: Amfiteatar Kulturnog centra
18 časova – Radionica i predstava lutkara Jovana Carana
19 časova – Mini koncert dečijeg hora “Sanjalice“

Organizatori i pokrovitelji:

Grad ZrenjaninKulturni centar Zrenjanina

Sponzori:

Trgovinski lanac PerSuŠtamparija i studio za grafički dizajn „Diginet“

ZRENjANIN ZOVE

Festival alternativnog zvukaSubota, 13. avgustAmfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina
Publika je navikla da se u toku gradske manifestacije „Dani piva“ već deceniju unazad u Kulturnom centru Zrenjanina organizuje i Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“. Ove godine na jednodnevnom festivalu nastupaju sledeći bendovi: Restore, Madresi , Neke face i Vizelj. Festival se održava u Amfiteatru Kulturnog centra. Nastupi počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan.

Organizator:
Kulturni centar Zrenjanina
Pokrovitelj:
Grad Zrenjanin
Prijatelji festivala:
Trgovinski lanac „PerSu“
Kompanija Dijamant DOO

Više o festivalu možete pogledati na:
https://kczr.org/zrenjanin-zove-festival-alternativnog-zvuka/

U toku

IZLOŽBA MILANE LANE PAUNOVIĆ RAJŠIĆ
„FOTOGRAFIJA – ZAUSTAVLjENI PERFORMANS“
Izložba radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa „30X30“, (koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem), pod nazivom „Fotografija – zaustavljeni performans“ do 16. avgusta otvorena je u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzej. Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008 – 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture. Na svakoj fotografiji postoji neki vid autorkine intervencije. Na izložbi se predstavljaju radovi iz tri autorkina ciklusa. Kako se navodi jedna od važnih odlika Milaninog stvaralaštva je moć transfortmacije motiva kroz vreme, strukturu i medijsku realizaciju… Milana Paunović do sada je imala 14 samostalnih i učestvovala je na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

U nastavku pogledajte video prilog, kraći razgovor sa Milanom Lanom Paunović o njenim radovima i utiscima o konkursu kao i razgovor sa Milutinom Mićićem – autorom projekta „30X30“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad