Yunet
 

Kultura

Radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin od 1. septembra

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 31. avgust 2022. • 18:23 •

Radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin od 1. septembra

Završava se vreme raspusta, godišnjih odmora i letnjih vrućina, pa se od 1. septembra 2022. godine radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin vraća na uobičajeno.

Izložbeni saloni:

Radnim danom 9-13:30 i 14-19:30 časova

subota 9-13 časоva

Stalna postavka:

Radnim danom 8:30 – 19 časova

subota 8:30-12:30 časova

Aktuelne postavke:

Salon: Izložba radova zrenjaninskog fotografa i nekadašnjeg fotoreportera lista „Zrenjanin“ pod nazivom „Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu – Retrospektivna izložba fotografija“ trajaće do 8. septembra 2022. u Salonu našeg Muzeja.

Kamerna postavka „Gravirano staklo“: U delu stalne postavke Zbirke primenjene umetnosti NMZ trenutna kamena postavka posvećena je Graviranom staklu, i obuhvata pet predmeta graviranog stakla koji su proizvod austrougarskih i bohemijskih radionica i fabrika u vremenskom rasponu od sredine 19. do početka 20. veka.

Stalna postavka: Uvek je aktuelna i stalna postavka NMZ koja predstavlja bogato kulturno nasleđe srednjeg Banata iz oblasti prirode, arheologije, etnologije, umetnosti i istorije.U prilogu se nalaze opširniji tekst najave i prateće ilustracije. Ukoliko Vam budu potrebne dodatne informacije javite se.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena