Yunet
 

Kultura

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je izložba Viorela Flore 

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 9. septembar 2022. • 20:06 •

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je izložba Viorela Flore 

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 7. septembra otvorena je izložba likovnog umetnika Viorela Flore pod nazivom „Viorel Flora – 50 godina profesionalnog rada“/Viorel Flora – 50 de ani de activitate profesională.

Pored autora publici se obratio i Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, Todor Ursu, v.d. direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna kao i Snežana Vučurević, pomoćnica gradonačelnika. Postavku čini retrospektivni pregled autorovih crteža urađenih pastelom i ostalim tehnikama kao i ulja na platnu.

Na izložbi su zastupljeni i umetnikovi radovi koji su nastali u saradnji sa rumunskom nacionalnom zajednicom i Zavodom za kulturu vojvođanskih Rumuna u vidu likovnih ilustracija brojnih publikacija koje su između ostalog, krasile i korice naslovnih strana.

Izložbu organizuje Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.Za publiku je otvorena do 13. septembra, svakog dana od 8 do 20 časova.Pogledjate video prilog sa otvaranja Florine izložbe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad