Yunet
 

Kultura

Priznanje „Toša Jovanović“ za 2022. godinu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 13. oktobar 2022. • 15:33 •

Priznanje „Toša Jovanović“ za 2022. godinu

Narodno pozorište u Zrenjaninu dodeljuje Priznanje „Toša Jovanović“ od 2006. godine povodom 15. oktobra, dana pozorišta. Priznanje se dodeljuje zaposlenima i spoljnim saradnicima koji su svojim radom pomogli i unapredili rad zrenjaninskog Teatra. Povod za obnovu tradicije dodele ovog priznanja jeste 50 godina Lutkarske scene i 60 godina Dramske scene i objavljivanje prve monografije Pozorišta.

U subotu, 15. oktobra 2022. godine, biće dodeljeno priznanje „Toša Jovanović“ za 2022. godinu: Sterijinom pozorju i Pozorišnom muzeju Vojvodine, dugogodišnjim saradnicima, te zaposlenima koji su ove godine otišli u penziju: Jeleni Ristić, inspicijentu Dramske scene, Tomislavu Stoiljkoviću, majstoru svetla i elektrčaru Dramske scene, Veroni Sekač i Cviji Đuričin, garderoberkama Dramske scene zbog postignutih rezultata i predanosti radu u Pozorištu i spremnosti da se posvete pozorištu i izvan onog na šta ih radno mesto obavezuje.

Sterijino pozorje je jedna od najznačajnijih nacionalnih institucija kulture koje od svog osnivanja neguju pozorišnu umetnost kroz festival, izdavačku delatnost, konkurse za savremeni domaći dramski tekst, podržavajući koprodukcije izvođenja domaćih tekstova i pružajući podršku pozorištima da izađu iz svojih okvira. Priznanje „Toša Jovanović” za 2022. godinu dodeljuje se za višegodišnju uspešnu saradnju u podršci produkciji i promociji rada Pozorišta.

Pozorišni muzej Vojvodine kroz svoju osnovnu delatnost, prikupljanje, čuvanje i proučavanje arhivske građe o pozorištu, te kroz izložbene aktivnosti i izdavaštvo podržava naš rad od svog osnivanja i čuva ga od zaborava.
Priznanje „Toša Jovanović” za 2022. godinu dodeljuje se za višegodišnju uspešnu saradnju u podršci i promociji rada Pozorišta.

Dodela priznanja biće upriličena u subotu, 15. oktobra, u 20 časova, uoči premijernog izvođenja predstave Dramske scene „Slika nepoznatog“, koja je rađena prema adaptaciji romana Izložba Miodraga Kajteza, u režiji Nikole Zavišića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena