Yunet
 

Kultura

Prijem za pobednice ovogodišnjeg takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 17. oktobar 2022. • 15:47 •

Prijem za pobednice ovogodišnjeg takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

Gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, priredio je danas u svom kabinetu prijem za mlade Zrenjaninke koje su pobedile na ovogodišnjem takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“- Mariju Aleksić, Vaskrsiju Kovačević, Anu Dursun, Milicu Danikov i Stašu Aleksić , njihove mentorke Anu Aleksić Šajrer i Nikoletu Vidaković, kao i direktora televizijskog programa Igora Karadarevića.

“Srbija u ritmu Evrope” je najveći televizijski festival za decu i omladinu kako u našoj zemlji, tako i u regionu i emituje se u četiri zemlje u regionu, na četiri nacionalne televizije.
Već sedam godina “Ritam Evrope” se emituje na Prvoj Srpskoj Televiziji.
Dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ takmičenje je koje je okupilo decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja su pored svog grada ili opštine predstavljala, igrala i pevala na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Pobednik takmičenja određen je sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i stručnog žirija dodeljenog od strane festivala “Ritam Evrope”.
Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 25 opština i gradova iz Srbije.
Ekipa Zrenjanina osvojila je prvo mesto a, kako je predviđeno, učesnik koji pobedi će sledeće godine ugostiti festival u svom gradu.

Jedna od učesnica Ana Dursun, koja u plesnom klubu „Fri Dens“ trenira deset godina kazala je da su zadovoljne učešćem i da su se tokom ovog takmičenja združile sa mnogo svojih vršnjaka iz drugih gradova i opština, a da su pobedile u jakoj konkurenciji.

Marija Aleksić takođe je navela da su utisci sa takmičenja fantastični.
– Prezadovoljna sam i presrećna što smo mi doveli „Ritam Evrope“ u Zrenjanin i zato što ćemo sledeće godine biti domaćini takmičenja – rekla je ona navodeći da je zrenjaninski tim bio velika podrška ostalim takmičarima.
Trema je, ukazala je, bila prisutna, a svojim nastupom su oduševljene.

Karadarević je ukazao da je festival „Ritam Evrope“ najveći festival ovoga tipa u Evropi.

– Zadovoljan sam jer već sada imamo potvrdu ambasadora Kraljevine Španije koji je najavio da će posetiti Zrenjanin i da će upoznati ove devojke koje očekuje put u Španiju, a gradonačelnika i njegov tim očekuje sastanak sa predstavnicima nekog od gradova iz Španije. Na Prvoj televiziji smo imali zaista savršeni televizijski program, gledanost koja je premašila sva naša očekivanja, zaista su milioni ljudi pratili šta deca Srbije pevaju i na koji način na to izvode, kako su protekle koreografije i kakvi su im kostimi. Mi smo se potrudili da najboljim kadriranjem izvučemo maksimum maksimuma. Glasanjem žirija Srbije, 22 grada koja su učestvovala i glasanjem stručnog žirija „Ritma Evrope“ dobili smo naše pobednike, grad Zrenjanin – rekao je on i izrazio očekivanje da će Zrenjanin iduće godine biti dobar domaćin „Ritma Evrope“ budući da u našem gradu nailazi na osmehe ljudi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad