Yunet
 

Kultura

„Ljubav u Orlovatu“ promovisana u Zrenjaninu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 12. novembar 2022. • 16:00 •

„Ljubav u Orlovatu“ promovisana u Zrenjaninu

Promocija zbirke priča Šimona A. Đarmatija „Ljubav u Orlovatu“ održana je u Maloj sali Kulturnog centra pred prijateljima i poštovaocima njegovog lika i dela.


Na promociji su razmenjena sećanja i kroz čitanje priča evocirane mnoge uspomene. Publika i piščevi prijatelji rado su razgovarali o vremenima koje pisac opisuje u svojim pričama, a moderator na promociji bila je Ankica Dostanić, službenik za odnose sa javnošću i marketing Kulturnog centra.
Šimon Đarmati je pored svog univerzitetskog rada stvorio i niz značajnih ostvarenja u oblasti književnog stvaralaštva. Na promociji autor je zajedno sa Jasminom Bukvić iz izdavačke kuće Sezam Book, predstavio knjigu.

Dr Šimon A. Đarmati, profesor u penziji, rođen je 1952. godine u Zrenjaninu. Živi i stvara u Beogradu. Autor je i koautor velikog broja univerzitetskih udžbenika, monografija, naučnih i stručnih radova, feljtona, članaka i učesnik mnogih radio i televizijskih ostvarenja. Najpoznatije knjige su mu: „A u srcu Banat“ (2003), „Tajna poslednjeg gutljaja – Otrovi, trovači i otrovani“ (2004), „Razorne sile“ (2004), „Starinski zidni sat u ulici Uroša Predića“ (2005), „Otrovni Šekspir- Šekspirovi otrovi“ (2006), „Marijaš, poslednji banatski razbojnik“ (2007), „Trovanja u Torku“ (2008), „Vračare, nadrilekari, vampiri i zli dusi u Srbiji“ (2009), „Hajdučka vremena u Srbiji“ (2009). „Baba Anujka-Banatska veštica“ (2021), „Ljubav u Orlovatu“ (2021). Osim za odrasle piše i za decu i najpoznatiji njegovi naslovi su: „Ekokolologija“ (2003) i „Imate li kefalo“ (više izdanja). Sveukupni je pobednik 10. Literalnog konkursa „Banatsko pero“ 2010. godine. Objavljivao je u sledećim novinama i časopisima: „Galaksija“, „Front“ „Treće oko“ „Politikin zabavnik“, „Šansa“, „Jež“, „Kvartal, „Balkanski književni glasnik“.

Jedan je od osnivača i članova Cincarskog PEN centra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad