Yunet
 

Kultura

Zatvaranje izložbe strip-tabli i ilustracija ZAGONETAČ: GODINA PRVA

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. novembar 2022. • 10:30 •

Zatvaranje izložbe strip-tabli i ilustracija ZAGONETAČ: GODINA PRVA

U utorak, 29. novembra 2022. godine, sa početkom u 18h biće upriličeno svečano zatvaranje izložbe „Zagonetač: Godina prva”, a tim povodom biće uručene pohvale i nagrade za odabrane radove pristigle na strip-konkurs „Betmen: Legende o mračnom vitezu“ koje će dodeliti Stevan Subić, autor izložbe i jedan od najpriznatijih svetskih strip autora u svojoj generaciji.

Prispeli i nagrađeni radovi biće izloženi tom prilikom u prostoru Malog salona Muzeja u okviru izložbe „Zagonetač: Godina prva”, kao i radovi nastali u radionicama „Betmen – superheroj bez supermoći“ održavanim u Narodnom muzeju Zrenjanin koje je vodila Aleksandra Kurjak, muzejski edukator.

Do sada su na konkurs pristigli radovi iz Zrenjanina, Novog Sada, Šapca i Podgorice autora i autorskih timova različitih uzrasta.

Da podsetimo, konkurs je nastao kao prateći sadržaj izložbe originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala „Zagonetač: Godina prva” autora Stevana Subića. Ekskluzivno su, prvi put, javno izložene originalne table iz prve epizode stripa koje su se pred zrenjaninskom publikom našle svega jedan dan nakon svetske premijere stripa u SAD. Celo izdanje stripa rasprodato je za svega šest dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad