Yunet
 

Poljoprivreda

Raspored edukacija i pomoći poljoprivrednicima za pristupanje platformi eAgrar

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. januar 2023. • 11:49 •

Raspored edukacija i pomoći poljoprivrednicima za pristupanje platformi eAgrar

Kako je i najavljeno pre nekoliko dana, Grad Zrenjanin i Poljoprivredna stručna služba počinju s organizacijom obuka i predavanja u svim naseljenim mestima na teritoriji grada, u cilju pomoći poljoprivrednim proizvođačima za pristupanje internet platformi eAgrar. Predstavnici PSS, obučeni za rad u novoj aplikaciji, prvo će posetiti Mihajlovo, u ponedeljak, 30. januara, a obilasci će po selima trajati do srede, 8. februara. 

Obuke i neposredna pomoć poljoprivrednim proizvođačima pri izdavanju parametara za njihov elektronski identitet (ID) biće organizovani po sledećoj dinamici i rasporedu, u mesnim kancelarijama:

  Mihajlovo (za poljoprivrednike iz Mihajlova i Jankovog mosta) – ponedeljak, 30. januar 2023. godine  Klek – utorak, 31. januar 2023. godine  Lazarevo (Lazarevo i Zlatica) – sreda, 1. februar 2023. godine  Perlez (Perlez i Knićanin) – sreda, 1. februar 2023. godine  Orlovat – četvrtak, 2. februar 2023. godine  Tomaševac i Lukićevo – petak, 3. februar 2023. godine  Farkaždin i Aradac – ponedeljak, 6. februar 2023. godine  Belo Blato, Čenta, Stajićevo, Botoš (Botoš i Banatski Despotovac) – utorak, 7. februar 2023. godine  Elemir (Elemir i Taraš), Melenci, Lukino selo – sreda, 8. februar 2023. godine

Navedene mesne kancelarije su u obavezi da obezbede računar, štampač i čitač ličnih karata, u cilju unapređenja obuke na aplikaciji eAgrar.

Aplikacija eAgrar, koja predstavlja novi poljoprivredni informacioni sistem u okviru eUprave, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i bržeg odobravanja podsticaja i isplata u istoj godini. 

Novi sistem će omogućiti uštedu vremena, smanjiti troškove štampe papirologije i omogućiti isplatu subvencija u istoj godini u kojoj su i poslate. Ova platforma će omogućiti proizvođačima onlajn registraciju poljoprivrednih gazdinstava (PG) preko ID broja koji je, zapravo, identifikacioni lični broj i on je prvi korak u registru. Poljoprivredni proizvođači svoj ID broj mogu da uzimaju u određenim poštama, filijalama trezora i poljoprivrednim stručnim službama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad