Yunet
 

Poljoprivreda

Stajićevo: Poljoprivrednici u saradnji sa Gradom Zrenjaninom uredili atarske puteve

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 3. mart 2024. • 09:35 •

Stajićevo: Poljoprivrednici u saradnji sa Gradom Zrenjaninom uredili atarske puteve

Mesna zajednica „Stajićevo“ u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Udruženjem poljoprivrednika, ovog vikenda su realizovali veliku akciju uređenja atarskih puteva na teritoriji katastarske opštine Stajićevo.

Više od 20 poljoprivednika je dalo svoj maksimalan doprinos kako bi se da se posao završio za samo jedan dan, u čemu im je pomogla i kompletna mehanizacija koju su sami obezbedili.

Cilj ove akcije je bio da, pred prolećne radove, poljoprivrednici imaju adekvatne atarske puteve i prilaze svojim parcelama, kako bi što bolje i kvalitetnije obavljali svoje agrotehničke radnje.

Ova akcija je pravi primer dobre prakse, a u prilog tome, govori činjenica da poljoprivrednici već sutra mogu bezbedno da koriste ove atarske puteve.

Takođe, ona jasno ukazuje da lokalna samouprava redovno komunicira sa poljoprivrednim proizvođačima, osluškuje njihove potrebe i da je spremna da doprinese da oni imaju imaju odgovarajuće uslove.

„ Zahvaljujući ovoj akciji uspeli smo da poravnamo atarske puteve, kako bi naši poljoprivrednici mogli da bezbedno koriste iste. Naši poljoprivrednici su angažovali svoje traktore i odgovarajuću mehanizaciju, bez koje ove akcija ne bi bila ovako uspešna. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi, poljoprivrednicima i svim žiteljima Stajićeva, što su doprineli da atarski putevi u našem selu izgledaju bolje i bezbednije“, poručio je predsednik saveta Mesne zajednice „Stajićevo“ Bojan Janjić.

Istog dana, sprovedena je i akcija uređenja porte hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Stajićevu, u okviru koje je pejzažno uređen ovaj prostor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena