Yunet
 

Servisne informacije

Plansko ispiranje mreže u Mihajlovu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 3. avgust 2022. • 21:10 •

Plansko ispiranje mreže u Mihajlovu

U okviru aktivnosti na redovnom održavanju vodovodne mreže, u četvrtak 04. avgusta u prepodnevnim satima vršiće se plansko ispiranje i hlorisanje kompletne mreže u naseljenom mestu Mihajlovo.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin održava više od 1200 kilometara vodovodne mreže u gradu i naseljenim mestima. Jedna od redovnih aktivnosti u okviru održavanja vodovodne mreže jeste ispiranje iste koje se planski i u kontinuitetu sprovodi u periodu od proleća do kasne jeseni. Tokom godine kompletna mreža u gradu se ispere 4-5 puta, a u naseljenim mestima 2-3 puta.


Planskim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode. Ispiranje se vrši i nakon svake veće havarije na vodovodnoj mreži čime se izbacuju mehaničke nečistoće iz cevi.
U četvrtak 04. avgusta od 8 do 12 časova vršiće se ispiranje i hlorisanje kompletne vodovodne mreže u naseljenom mestu Mihajlovo.


Dok traju pomenute aktivnosti moguće je da dođe do pada pritiska vode u mreži, a po završetku do kratkotrajne pojave zamućenosti vode koja se javlja, kao i nakon puštanja vode u mrežu nakon sanacije kvara, zbog promene pritiska vode u mreži i njenog kovitlanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena