Yunet
 

Servisne informacije

Gradonačelnik održao radni sastanak sa predstavnicima EPS i Gradske toplane – tema sastanka rad TE-TO u predstojećem zimskom periodu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 17. avgust 2022. • 16:23 •

Gradonačelnik održao radni sastanak sa predstavnicima EPS i Gradske toplane – tema sastanka rad TE-TO u predstojećem zimskom periodu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, održao je radni sastanak sa v.d. direktora JKP Gradska toplana Željkom Đuričićem i direktorom proizvodnje energije ogranka “Panonske TE-TO” JP EPS Zoranom Šušnjevićem , koji su sa timovima inženjera predstavili tehničke preduslove predstojeće saradnje za sigurno i kontinuirao snabdevanje građana toplotnom energijom.

Planirano je da se u rad pusti Termoelektrana – toplana (TE-TO) Zrenjanin, kako bi se u predstojećem zimskom periodu kogeneracijskim postupkom maksimalno iskoristila potrošnja gasa, odnosno došlo do ekonomičnije cene snabdevanja JKP Gradska toplana toplotnom parom.

Tokom sastanka predočene su prednosti rada TE-TO u kombinovanom režimu, odnosno proizvodnji električne energije sa isporukom toplotne energije sistemu daljinskog grejanja, u smislu povećanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje gasa i poboljšanja situacije na distributivni sistem električne energije Zrenjanina i šire okoline.

Predstavnici JP EPS informisali su gradonačelnika o uspešnom probnom radu TE -TO i o mogućem planu da ona bude u radu od decembra ove godine do februara 2023. godine, kao i o stanju dela vrelovoda koji je povezuje sa Gradskom toplanom.

Najavljen je i novi sastanak u cilju preliminarnog ekonomskog sagledavanja saradnje, što u svetlu aktuelne situacije na svetskom tržištu je ozbiljan izazov za sve strane, a posebno što je cilj očuvanje socijalnog standarda građana Zrenjanina u iščekivanju zimskog perioda koji će ove godine zahtevati maksimalnu disciplinu kako gradske toplane, tako i samih građana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena