Yunet
 

Sport

Šampioni iz Kleka: Pola veka od osvajanja titule prvaka Jugoslavije u odbojci

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. maj 2022. • 10:00 •

Šampioni iz Kleka: Pola veka od osvajanja titule prvaka Jugoslavije u odbojci

Odbojkaški klub “GIK Banat” iz Kleka, koji je prvoligaške utakmice igrao u hali sportova u Zrenjaninu, postao je prvak Jugoslavije 6. maja 1972. godine, nakon što je u odlučujućoj utakmici prvenstva savladao riječki “Kvarner” 3:1. Bilo je to neverovatno sportsko dostignuće ekipe u kojoj su svi igrači bili iz istog sela, sa tadašnjih 1950 stanovnika, koje je celo živelo za odbojkaški sport i mečevima u Zrenjaninu često je prisustvovalo više stanovnika Kleka, nego što ih je u Kleku ostajalo.

Klečani su osvojili titulu u sportu u kom su, pre njih, šampioni države stizali samo iz Beograda, Zagreba i jednom iz Maribora. Zlatnu generaciju je predvodio legendarni Miloš Grbić, a ekipu su činili i Milorad Kijac, Milorad Mićić, Milenko Vuković, Slobodan Grbić, Branko Berak, Branko Vujović, Mirko Ćuk, Nedeljko Ivanković, Slobodan Damjanac, Radomir Dursun, Milenko Šegrt, tehnički rukovodilac Rajko Kijac i jedini član ekipe koji nije bio iz Kleka, trener Lazar Grozdanović.

Šampionska ekipa OK GIK “Banat” u sezoni 1971/72: Lazar Grozdanović, Miro Ćuk, Branko Berak, Slobodan Damjanac, Milenko Vuković, Nedeljko Ivanković, Branko Vujović (stoje), Miloš Grbić, Slobodan Grbić, Milorad Mičić, Radomir Dursun, Milorad Kijac, Milenko Šegrt (čuče)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad