Yunet
 

Sport

Istorijski trenutak za zrenjaninski fudbal

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 21. septembar 2022. • 20:17 •

Istorijski trenutak za zrenjaninski fudbal

Našem sugrađaninu Ivanu Mikalačkom, fudbalskom sudiji Super lige Srbije i predsedniku stručne strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, ukazano je poverenje iz Evropske kuće fudbala i Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da bude jedan od arbitara na utakmici UEFA Lige šampiona za mlade, odigranoj 13. septembra u Portugalu.

Delegiranje Mikalačkog na pomenutoj utakmici ogroman je iskorak, kako za njega lično, tako i za gradsku organizaciju sudija u Zrenjaninu, ali i za celokupan zrenjaninski fudbal. Usledilo je skoro deceniju nakon što je tadašnji FIFA pomoćni sudija, a od pre nekoliko dana reizabrani predsednik Stručne strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Vojvodine Branko Pavlović, bio arbitar na međunarodnoj sceni. Mikalački je obavljao dužnost prvog pomoćnog sudije na utakmici 2. kola UEFA YOUTH LEAGUE (igrači do 19 godina) između FK Porto i FK Klub Briž (2:1). Utakmicu je sudio Nenad Minaković, jedan od naših najmlađih sudija sa znakom FIFA, dok je drugi pomoćni sudija bio prvoligaški delilac pravde Aleksandar Govedarović iz Velike Plane. Četvrti sudija bio je Portugalac Carlos Andre Fernandes Macedo.

Učešće sudije iz Zrenjanina na zvaničnoj utakmici pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA) predstavlja još jedno u nizu priznanja za kvalitetan i stručan rad Organizacije sudija fudbalskog saveza grada Zrenjanina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad