Yunet
 

Sport

2. Ulična trka u Ečki okupila više stotina učesnika

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 29. oktobar 2022. • 19:24 •

2. Ulična trka u Ečki okupila više stotina učesnika

Prvi na cilj, na ovogodišnjoj Uličnoj trci u Ečki, stigao je Kenijac Stenli Kipruto, a dobar rezultat ostvarila je i naša proslavljena atletičarka Olivera Jevtić.

Manifestacija je počela u 14 časova dečjom trkom, po istom sistemu kao prošle godine – u zavisnosti od uzrasta trčalo se od 80 do 400 metara. Učešće je uzelo više škola iz grada i osnovna škole iz Ečke. Predškolci su trčali 80 metara, a učenici sedmog i osmog razreda 400 metara.

Po završetku trke, svako dete dobilo je finišersku medalju i lep startni paketić, a troje prvoplasiranih u svakoj trci izašlo je i na pobednički podijum, slično kao kod seniora.

Start seniorske trke bio je u 16 časova, takođe ispred dvorca “Kaštel”. Trčalo se na pet i deset kilometara. Od prijavljenih oko šeststotina učesnika na cilju je bilo oko petstotina trkača.

Trku je istrčao i gradonačelnik Simo Salapura, a o organizaciji je imao veoma pozitivno mišljenje zaključivši da će buduća trka sasvim sigurno privući još veću pažnju. Isto mišljenje i neskriveno oduševljenje podelili su mnogi učesnici.

Detaljan izveštaj očekuje vas u ponedeljak u emisiji DAN.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena