Yunet
 

Turizam

Danas u Tarašu manifestacija “ Dani Taračkih roda “ – publika uživala u raznovrsnom programu za najmlađe

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 11. jun 2022. • 18:00 •

Danas u Tarašu manifestacija “ Dani Taračkih roda  “ – publika uživala u raznovrsnom programu za najmlađe

Program u okviru manifestacije počeo je otvaranjem Etno vašara i Eko sokaka, u kojima su posetioci mogli da uživaju tokom celog dana, a raznovrsne aktivnosti za najmlađe raspoređene su taman tako da zabavno bude svima.

Manifestaciju „Dani taraških roda“, osmu po redu organizuju Mesna zajednica Taraš i Udruženje građana „Taraške rode“, uz podršku Grada Zrenjanina i kompanije „Ogrev“.

U okviru programa upriličena je dečija likovna kolonija, deca koja su u Taraš doputovala iz Novog Sada imala su priliku da pored likovne radionice obiđu selo i nauče, kako su i sama potvrdila,puno novih stvari o rodama, između ostalog i da su muške rode veliki dzentlmeni, a uživali su i kako kažu u crtanju ovih ptica, koje su zaštitni znak ovog mesta.

Podeljeni su poklon paketi za decu iz sela koja su rođena u periodu od prošle do ove manifestacije, a uručena su i priznanja mladim autorima najboljih radova pesničkog višeboja i dečije likovne kolonije.

Nastup dečijeg hora Kulturnog centra Zrenjanina ostavio je snažan utisak, hor je izveo nekoliko kompozicija, između ostalog i pesmu“ In corpore sano „, koja je ove godine predstavljala našu zemlju na Evroviziji.

Nastupilo je i kulturno-umetničko društavo „Jovan Aćimac“ iz Kumana, KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja, KUD „Bašaid“ i KUD „Mladost“ iz Elemira.

2015. godine fondacija za zaštitu prirode „EuroNatur“ proglasila je Taraš za Evropsko selo roda, čime je ovo selo postalo svetski poznata destinacija.

Manifestacija „Dani taraških roda“ biće završena koncertom tamburaškog orkestra „Melem“, koji počinje od 18 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad