Yunet
 

Turizam

6. put u našem gradu Manifestacija „Banatska bajka“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 12. jun 2022. • 19:10 •

6. put u našem gradu Manifestacija „Banatska bajka“

Šesta po redu manifestacija „Banatska bajka“ otvorena je sinoć u Gradskoj bašti. Preko 70 različitih sadržaja, a uvedene su i neke novine.

Danas krećemo sa „Banatskom bajkom“ i predviđeno je da trajemo do 28. avgusta. Ovo nam je šesta godina održavanja ove manifestacije. Svakodnevno će se održavati razni programi i tematske večeri podeljene po danima. Biće muzičkih, lirskih, kao i vinskih večeri, a za sam kraj ćemo uz muziku dua“Hand made“ imati jedno rakijaško veče“, navela je organizatorka manifestacije Maja Pandurov.

Neće izostati ni multimedijalne večeri, kao i revije kulturno umetničkih društava, i neka sećanja na drage ljude. Naravno, kao i svake godine , posvetićemo vreme i poetskim večerima, kao i raznim promocijama. Imaćemo i promocije turističkih organizacija, za sada nam je već najavljena Kikinda, koja će se predstaviti u sredu. Četvrtak će tradicionalno biti rezervisan za dečije programe od 18h, kao i za projekcije dečijih filmova od 21h“. Već sutra, u nedelju, nas očekuje projekcija fima „Zečija akademija“. Petak veče će obogatiti vokalna solistkinja Milica Dosković sa njenim prijatečlima, najavila je Pandurov.

Subotom će nastupati Bid bend „Gagić i prijatelji“, a nedelja će za sada biti rezervisana za projekcije filmova.„Uveli smo i nekoliko novina. Između ostalog, ukazala se potreba da uvrstimo i po više programa dnevno, u više termina. To smo nekako morali da uklopimo, jer vlada veliko interesovanje.

Takođe zbog velikog interesovanja za pojedine večeri, uveli smo i mogućnost rezervacije stolova. Naravno, svi programi će i dalje ostati besplatni, a ja vas sve pozivam da uživate zajedno sa nama“, poručila je Maja Pandurov.

„Banatska bajka“ je otvorena koncertom mladog pevača Zorana Petrovića iz Nove Pazove. Zrenjaninska publika je i ranije imala prilike da prati nastup ovog pevača u okviru vinskog festivala.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena