Yunet
 

Turizam

„Pile Fest“ 2022. oborio sve rekorde

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. jun 2022. • 21:23 •

„Pile Fest“ 2022. oborio sve rekorde

Šesnaesti „Pile Fest“ u Žitištu ove godine započet je festivalom rakije, koji je okupio veliki broj, kako izlagača, tako i posetilaca. Pobednik ovog festivala bio je Miloš Lolić.

Popodnevni sati prvog dana bili su rezervisani za izlagače ukrasne živine, kulturno umetnički program, kao i za najatraktivniji deo, a to je nesumnjivo bio izbor za najlepšeg petla i koke, kao i trka kokošaka. Laskavu titulu najbrže kokoške ponela je koka Pirga, vlasnika Srbislava Pandurova. Najlepši petao bio je u vlasništvu Radomira Erića, dok je najlepša koka bila vlasništvo Dragana Koraća.

Pobednicima su uručene vredne nagrade. Sve ovo ispraćeno je ovacijama i aplauzima publike.

Omaž Branku Ćopiću u organizaciji Narodne biblioteke Branko Radičević održan je u konferencijskoj sali iznad biblioteke. Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević, poželeo je svima dobrodošlicu i otvorio ovogodišnju manifestaciju.

Uz bogat program, omaž je upotpunjen izložbom slika sa prošlogodišnje likovne kolonije.

Večernji program upotpunjen je koncertima popularnog pevača Adila i Milice Pavlović.

Drugog festivalskog dana, centar Žitišta oživeo je popodne, kada su ekipe u takmičenju za najbolje skuvani papričaš i udruženja žena svojim mobilijarom dala posebnu draž ovoj manifestaciji.

U kategoriji najleše uređenog štanda pobedilo je udruženje žena „Zavičaj“ iz Ravnog Topolovca, dok je najbolji sos od mirođije skuvalo udruženje žena „Vredne ruke“ iz Srpskog Itebeja.

Pobednički paprikaš skuvao je Miodrag Simić iz Stajićeva.

Večernji program bio je izuzetnog kvaliteta, što su najviše doprineli svojim prisustvom sami izvođači, Neverne Bebe i Aco Pejović na uduševljenje ogromnog broja publike.

Koncertom Aco Pejović završena je ovogodišnja manifestacija. Prema nezvaničnim procenama, broj posetilaca u toku ova dva festivalska dana, premašio je 25 hiljada, što automatski Žitište i ovu manifestaciju svrstava u red visoko kotiranih i izuzezno posećenih manifestacija, na teritoriji cele Vojvodine, a i šire.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad