Yunet
 

Turizam

ZREPOK podržao organizaciju manifestacije „Banatski dani teku“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. jul 2022. • 09:05 •

ZREPOK podržao organizaciju manifestacije „Banatski dani teku“

Narodni muzej u Zrenjaninu sredinom avgusta organizuje manifestaciju pod nazivom „Banatski dani teku“. Cilj manifestacije je da se javnosti predstavi i promoviše kulturno nasleđe i elementi multikulturalne sredine kakva je naša.

U muzejskom Atrijumu, u okviru tri dana, učesnici programa će predstaviti sopstveno nematerijalno kulturno nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, zatim tradicionalnih umeća, veština i zanata i na kraju preko tradicionalne banatske kuhinje.

Učesnici programa su većinski narodi koji naseljavaju Banat – Srbi, Rumuni, Slovaci i Mađari. Sam program će se odvijati od 12. do 14. avgusta.

ZREPOK je finansijskom donacijom od 40.000 dinara podržao organizaciju ove manifestacije, iz razloga što izuzetno poštuje rad Narodnog muzeja Zrenjanin i što uviđa značaj ovog projekta, koji se pre svega, ogleda u širenju svesti o osobenostima kultura koje egzistiraju u Banatu. Sam projekat slavi autentičnosti naroda koji naseljavaju naš kraj, ali takođe šalje važnu poruku o zajedništvu kao najvećem bogatstvu lokalne sredine.

Ugovor o donaciji potpisali Dragan Vidaković ispred ZREPOK-a i Danilo Radojević u ime Narodnog muzeja Zrenjanin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena