Yunet
 

Turizam

Kulturni centar Zrenjanina na „Danima piva“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. avgust 2022. • 20:31 •

Kulturni centar Zrenjanina na „Danima piva“

Predstave u Gradskoj bašti, Festival alternativnog zvuka – „Zrenjanin zove“, „Zabavilište“ – dečji program u Plankovoj bašti

Kulturni centar Zrenjanina i ove godine u toku gradske manifestacije „Dani piva“ organizuje zabavne, edukativne i umetničke sadržaje namenjene deci, ljubiteljima predstava, poetskih večeri i rokenrol muzike. Pozivamo vas da nas posetite na tri lokacije na kojima će se održavati programi. U Gradskoj bašti biće izvedene dve predstave i organizovano jedno poetsko veče. „Zabavilište u Parkiću Plankiću“ je naziv dečjeg programa koji će se realizovati od četvrtka, 11. do nedelje, 14. avgusta. U subotu, 13. avgusta u Amfitetru Kulturnog centra organizujemo Festival alternitivnog zvuka „Zrenjanin zove“. U nastavku pogledajte detaljne informacije o programima i satnice događaja.

DANI PIVA U GRADSKOJ BAŠTI

Dramski program – dve predstave, jedno poetsko veče11, 13. i 14. avgust – 21 sat
U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave i jedno poetsko veče. Jedanaestog avgusta na programu je monodrama „Hapšenje sa predumišljajem“. Scenario za ovu predstavu je uradio Cvetin Aničić, režiju potpisuje Petar Mitić a glavni lik policijaca iz monodrame igra Bojan Miloradović iz jagodinskog „Velikog teatra“. Trinaestog avgusta publiku očekuje još jedna komedija urađena u formi monodrame pod nazivom „Ubiću se, majke mi“ koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici i koju sa svim komičnim elementima glumački interpretira Jovana Petronjević u režiji Katarine Mitrović Janković. Četrnaestog avgusta na programu je poetsko veče „Hod po strunama“ sa glumcima Aleksandrom Lazićem i Jelicom Kovačević i muzičarem Ninoslavom Ademovićem.Svake od navedenih večeri program počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa agencijom „Moj trag“.

DEČJI PROGRAM U TOKU MANIFESTACIJE „DANI PIVA“
Zabavilište u Parkiću Plankiću
Od 11. do 14. avgusta

U okviru gradske manifestacije “Dani piva“ u Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina od četvrtka, 11. avgusta do nedelje, 14. avgusta biće održan dečji program –“Zabavilište u Parkiću Plankiću“.

Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu. Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi (doniraće se udruženju “Čep za hendikep“) i dečije stare stvari, igračke, knjige (doniraće se “Crvenom krstu“). Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima “Zelene šape“ i “Nurdor“.

Svu decu u parku očekuju voće i voda kao poklon Trgovinskog lanca „PerSu“.Najistaknutije učesnike radionica očekuju vredni pokloni.

Četvrtak 11. avgust
Lokacija: Plankova bašta
18 časova – “Sovice mudrice“ i Otilija Buheker Ilić
19 časova – Logopedska radionica sa Donom Podunavac

Petak 12. avgust
Lokacija: Plankova bašta
18 časova – Kreativna radionica
19 časova – NTC radionica sa Teom Topić

Subota 13. avgust
Lokacija: Plankova bašta
10-13 časova
Dečija pijaca
10 časova – Radionica štaparije “Diginet“
11 časova – Radionica cvećare “Daruši“
12 časova – Arheološka radionica „Vajamo i družimo se“ Narodnog muzeja Zrenjanin
Animacija studija “Cekom“ – gusari – maskenbal za najmlađe
Ajron (Iron) – sportski poligon i “Čigra“

Nedelja 14. avgust
Lokacija: Plankova bašta
SPORTSKI DAN 10-13 časova
Zip Line
Radionice:
Realni Aikido, Uechi ryu, Luk i strela, Golf, Ronjenje, Samoodbrana za žene, Joga za odrasle
Ajron sportski poligon i “Čigra“
“Prva pomoć“ – radionica Crvenog krsta
Lokacija: Amfiteatar Kulturnog centra
18 časova – Radionica i predstava lutkara Jovana Carana
19 časova – Mini koncert dečijeg hora “Sanjalice“

Organizatori i pokrovitelji:

Grad ZrenjaninKulturni centar Zrenjanina

Sponzori:

Trgovinski lanac PerSuŠtamparija i studio za grafički dizajn „Diginet“

ZRENjANIN ZOVE

Festival alternativnog zvukaSubota, 13. avgustAmfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina
Publika je navikla da se u toku gradske manifestacije „Dani piva“ već deceniju unazad u Kulturnom centru Zrenjanina organizuje i Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“. Ove godine na jednodnevnom festivalu nastupaju sledeći bendovi: Restore, Madresi , Neke face i Vizelj. Festival se održava u Amfiteatru Kulturnog centra. Nastupi počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan.

Organizator:
Kulturni centar Zrenjanina
Pokrovitelj:
Grad Zrenjanin
Prijatelji festivala:
Trgovinski lanac „PerSu“
Kompanija Dijamant DOO

Više o festivalu možete pogledati na:
https://kczr.org/zrenjanin-zove-festival-alternativnog-zvuka/

Dobro došli!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena