Yunet
 

Turizam

Priznanje Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha” za „Dane piva”

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 8. jun 2024. • 09:55 •

Priznanje Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha” za „Dane piva”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura u Novom Sadu je primio priznanje “Kapija uspeha”, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje tradicionalno, 32. put, najboljim kompanijama i pojedincima za postignuti kvalitet usluga u oblasti turizma. Manifestacija “Dani piva” proglašena je za najuspešniju u kategoriji manifestacionog turizma, a priznanje su gradonačelniku uručili predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

“Dani piva” predstavljeni su tokom svečanosti i kroz promotivni film.

Dodeli priznanja, u hotelu „Pupin“, prisustvovali su i predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, a ispred Grada Zrenjanina i Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije grada.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković je poručila da će Pokrajinska vlada, kako bi se zadržao uzlazni trend u tom privrednom sektoru, nastaviti da zajedno sa kompanijama koje ovde posluju gradi još bolju turističku ponudu, ulaganjem u infrastrukturu i razvoj postojećih potencijala.
„Ovogodišnji dobitnici priznanja ‘Kapija uspeha’ dali su veliki doprinos vrhunskim dostignućima domaćeg turizma u 2023. godini. Naša pokrajina je prošle godine po prvi put u istoriji ostvarila preko dva miliona poseta turista iz inostranstva“, navela je predsednica Maja Gojković i dodala da je zato možemo proglasiti najuspešnijom godinom u istoriji ovdašnjeg turizma.

Ona je naglasila da je nosilac razvoja turizma domaći turista, koji se u poslednje vreme, češće nego ranije, odlučuje da odmor provede u Srbiji. Dodala je da ćemo, uz Frušku goru, znatno kvalitetniju turističku ponudu imati i u ostalim delovima naše pokrajine i čestitala dobitnicima ovog priznanja uz želju da u budućnosti budu još produktivniji.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je ovo jedan od događaja koji je sigurno doprineo da pospešimo naš turizam i da ga podignemo na jedan viši nivo.
“Takođe, ono što je značajno, jeste da smo broj domaćih i stranih turista gotovo izjednačili. Radilo se sa zemljama u okruženju, sa privrednim komorama, sa turističkim organizacijama, prezentacijama Vojvodine, tako da se to i odrazilo na rezultat. Današnji dobitnici su zaslužili priznanja, iza njih stoji ozbiljan rad, i njih je odabrala e naše veoma stručna komisija. Očekujemo da oni koji ga ovoga puta nisu dobili, a zaslužili su, da im sadašnji dobitnici budu uzor, da bi naredne godine i oni konkurisali za nagradu”, rekao je Vučurević.

Dobitnici ovog priznanja su još i Hotel “Pupin” u Novom Sadu, u kategoriji gradskog turizma, “Muzej Tera” u Kikindi, u kategoriji kulturno-istorijskog turizma, Vinarija “Vinčić” u Erdeviku, za kvalitet usluga u kategoriji vinskog turizma i “Vila Viko” u Čeneju, u kategoriji ruralnog turizma.

Specijalno priznanje koje dodeljuje Privredna komora Vojvodine pripalo je Danku Denešu za unapređenje i afirmaciju receptivnog turizma i promociju AP Vojvodine kao turističke destinacije.

Prisutnima se obratila i predsednica komisije za dodelu ovog priznanja Nataša Pavlović, dok se u ime nagrađenih obratio i zahvalio Milosav Dunjić, direktor kompanije NS Hotels, kojoj pripada i hotel “Pupin” u centru Novog Sada, domaćin današnje svečanosti dodele priznanja “Kapija uspeha” Privredne komore Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena