Yunet
 

Društvo

RADINOVIĆ: Građani čekali skoro pola veka da se urede lokalni putevi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 3. jun 2022. • 00:00 •

RADINOVIĆ: Građani čekali skoro pola veka da se urede lokalni putevi

U uređenje lokalne putne infrastrukture na teritoriji opštine Stara Pazova iz budžeta biće uloženo skoro milijardu dinara. Prva etapa radova od Stare Pazove do centra Vojke je pri kraju.

Radovi na deonici puta od nadvožnjaka Stara Pazova do centra Vojke počeli su krajem marta i deo su velike rekonstrukcije putne mreže Stari Banovci - Nova Pazova - Vojka - Krnješevci. Ova prva etapa radova je pri kraju a nakon završetka puta za Vojku, radovi se premeštaju na deonicu od autoputa E-75 do bazena u Novoj Pazovi.

Radiće se deonica Stari Banovci - Krnješevci dužine oko 20 km. Raspored i dinamika radova na ovoj deonici zavisiće od više faktora – izmeštanja saobraćaja, blizine industrijske zone i dva autoputa: Beograd - Novi Sad i Beograd – Zagreb.

Projekat uređenja putne infra strukture vredan 980 miliona dinara biće završen na jesen i time će staropazovačka opština dobiti mrežu kvalitetnih lokalnih puteva, ističe Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

Posle rekonstrukcije i izgradnje nekoliko putnih pravaca u opštini Stara Pazova, preostaje uredjenje putnog pravca Novi Banovci – Surduk, do 15 km dužine. Tim radovima lokalna putna mreža bi bila kompletno zanovljena posle skoro pola veka.

Ogromnim razvojem privrede u poslednjih nekoliko godina, stabilizovan je budžet opštine Stara Pazova, koja nije kreditno zadužena. Opština Stara Pazova je sada u mogućnosti da planira da godišnje ima oko 2 milijarde dinara u investicijama što će svakako doprineti daljem razvoju opštine koja je trenutno lider u više oblasti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena