Yunet
 

Društvo

Usvojen rebalans budžeta Opštine Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. jun 2022. • 00:00 •

Usvojen rebalans budžeta Opštine Stara Pazova

Danas je u svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održana 21. sednica Skupštine Opštine Stara Pazova.

Na junskom zasedanju lokalnog Parlamenta pred odbornicima opštine Stara Pazova našlo se 25 tačaka dnevnog reda, među kojima i rebalans budžeta opštine koji bi trebalo da iznosi skoro 4 milijarde dinara i u odnosu na postojeći uvećan je za više od 400 miliona dinara. Većinom glasova prisutnih odbornika ova tačka dnevnog reda je i usvojena.

Na dnevnom redu bile su i izmene i dopune Programa poslovanja Čistoće, Vodovoda, Toplane i OSA-e. Razmatreni su i usvojeni Izveštaji o radu sa Finansijskim izveštajem MZ Novi Banovci i Centra za Kulturu Stara Pazova, kao i Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednoig zemljišta u opštini Stara Pazova.

Odbornici su izglasali i Odluku o izradi Lokalnog plana za upravljanje otpadom u periodu od 2023. do 2033. godine po kome lokalna samouprava ima obavezu da imenuje komisiju koja će u narednih 12 meseci sastaviti ovaj strateški važan dokument o tome kako će se rešiti sve u vezi sa otpadom u narednih deset godina. Jedna od tačaka dnevnog reda, koja je takođe usvojena, bila je i Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Stara Pazova.Skupština je dala saglasnost i na predloge Rešenja o imenovanju članove Školskih odbora gotovo svih škola u opštini .

Neka od odborničkih pitanja odnosila su se na završetak radova na nadvožnjaku ka Golubincima i ka Busijama, problem javne rasvete u Novoj Pazovi a postavljeno je i pitanja kada će biti gotova nova trenažna hala u Novoj Pazovi.

Današnjoj skupštini prisustvovalo je 40 odbornica i odbornika, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, pomoćnica predsednika Nataša Milić Milaš, kao i načelnici za finansije, privredu i društvene delatnosti pri lokalnoj samoupravi .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena