Yunet
 

Društvo

PUTEVI SRBIJE: ZAVRŠENA PRVA FAZA PROŠIRENJA STARE PAZOVE

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 5. jul 2022. • 00:00 •

PUTEVI SRBIJE: ZAVRŠENA PRVA FAZA PROŠIRENJA STARE PAZOVE

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice.

Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova, broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.Prva faza projekta proširenja naplatne stanice Stara Pazova je realizovana 01.07.2022.g. kada su puštene u rad dve nove saobraćajne trake za naplatu putarine, čime je znatno povećan kapacitet i obezbeđen nesmetan prolazak vozila tokom letnje sezone.

Planirano proširenje naplatne stanice Stara Pazova, podrazumeva izgradnju 8 ostrva,nakon čega će naplatna stanica imati ukupno 17 saobraćajnih traka, od kojih će u svakom trenutku minimum 3 biti namenjene samo za korisnike elektronske naplate putarine.

Pored proširenja, planirana je i izgradnja upravnog objekta sa više od 300m2 moderno opremljenog prostora smeštenog iznad naplatnih kanala. Tokom proteklog vikenda, uprkos pojačanom intenzitetu saobraćaja, nije bilozadržavanja na naplatnoj stanici Stara Pazova, a ukupno je prošlo oko 111.500 vozila,što je za skoro 9% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Naplatna stanica će, nakon proširenja, biti jedna od najvećih naplatnih stanica, projektovana po uzoru na moderne naplatne stanice i zajedno sa naplatnom stanicomBeograd imaće najveću propusnu moć.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena