Yunet
 

Društvo

24, 25. i 26. jula popinačka seoska slava "Tačke popinačke"

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 22. jul 2022. • 00:00 •

24, 25. i 26. jula popinačka seoska slava

Seoska slava u Popincima obeležava se dugi niz godina ali prvi put pod nazivom „Tačke popinačke”. Za obeležavanje slave Mesna zajednica Popinci pripremila je trodnevni program koji će biti organizovan 24, 25. i 26. jula u samom centru ovog mesta.

Program obeležavanja počinje u nedelju, 24. jula, kada će od 13.00 časova biti održana lovačka šicara. U 17.00 časova počinje izložba ženskog stvaralaštva koja će biti postavljena od strane 20ak udruženja žena, a ista će se takmičiti u pravljenju najbolje lenje pite.

Isti dan u 17.30 biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica između domaćeg Napretka i FК Hajduk iz Višnjićeva. Ponedeljak, 25. jul, rezervisan je za Popinačku kotlićijadu koja počinje u 17.00 časova i za Popinački šahovski turnir od 18.00 časova.

U utorak, 26. jula, u 10.00 časova, predstavnici Opštine Pećinci i Mesne zajednice Popinci položiće venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

Program obeležavanja seoske slave pripremljen je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Pećinci, Lovačkim društvom Popinci, FК „Napredak“ i Udruženjem žena „Popinčanke“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad