Yunet
 

Društvo

Dani opštine Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 29. jul 2022. • 00:00 •

Dani opštine Stara Pazova

2018.godine odlučeno je da i Opština Stara Pazova ima svoju manifestaciju – iz višedecenijske mesne slave Sveti Ilija nastali su Dani opštine Stara Pazova. Ovogodišnju dvodnevnu manifestaciju pod pokroviteljstvom lokalne samouprave obeležiće višečasovni besplatni koncert na trgu dr Zorana Đinđića.

1.avgusta se očekuje dolazak nekoliko delegacija bratskih i prijateljskih opština kako iz Srbije tako i zemalja u regionu, dok je veče 2.avgusta rezervisano za nastup Harisa Džinovića i Ane Bekute na gradskom trgu.

Početkom ove nedelje u okviru manifestacije Svetoilinske letnje noći u staropazovačkom hramu Svetog proroka Ilije izvedena je monodrama “Milunka” glumice Vesne Stanković, posvećena srpskoj heroini Milunki Savić, a koja je sa oduševljenjem primljena kod staropazovačke publike.

Dani Opštine Stara Pazova biće začinjeni i promocijom knjige Ognjena Krnjaje. Nekada, sjajni najmlađi nagrađivan recitator, danas autor sjajnog romana, čija se radnja odvija na našim prostorima, tačnije u Banovcima.Promocija romana Graničar zakazana je za 18 časova u Narodnoj biblioteci Dositej Obradović.

Na dan slave biće služena svečana liturgija u Hramu Svetog proroka Ilije u Staroj Pazovi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena