Yunet
 

Društvo

POČELA ŠKOLA: U opštini Stara Pazova 644 prvaka

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 1. septembar 2022. • 00:00 •

POČELA ŠKOLA: U opštini Stara Pazova 644 prvaka

Prvi septembar je sinonim za polazak u školu, a 65.000 dece danas je prvi put selo u školske klupe, među njima i 644 mališana iz opštine Stara Pazova. U školskoj 2022/2023 biće 700.000 đaka širom zemlje.

I ova školska godina počela je intoniranjem himne Srbije. Đaci će nastavu pohađati neposredno, a Tim za škole će i ubuduće razmatrati epidemiološku situaciju na nedeljnom nivou.

Prvi septembar nije samo važan datum za prvake i školarce uopšte, već i za predškolce, ali i mlađu decu koja su danas prepodne krenula u vrtić, kako u Predškolsku ustanovu "Poletarac" tako i u objekte PU "Radost" u Podunavlju.

Školsko zvono je označilo početak nove školske godine i u obrazovnim ustanovama u staropazovačkoj opštini. Za prvake njih 644 ovo je poseban dan i zato su se stariji učenici sa nastavnicima i učiteljima potrudili da im prirede dobrodošlicu.

Zbog velikog broja učenika prvog razreda u Novim Banovcima je svečanost održana u Domu kulture, a najmlađi su s velikom pažnjom sve pratili i otkrili da su su spremni za školu.

A spremno je i 33 prvaka upisano u staropazovačku osnovnu školu heroj Janko Čmelik. Novopazovačka škola Rastko Nemanjić Sveti Sava u 6 odeljenja ima ukupno 156 djaka prvaka.

Dobrodošlicu prvacima, ali onim velikim, poželeli su i u Gimnaziji "Branko Radičević" na tradicionalnom svečanom prijemu u Pozorišnoj Sali, kada se roditeljima i đacima obratio direktor škole Miroslav Marković istakavši koliko mu je drago što su se sva ta deca odlučila baš za gimnaziju i da je ponosan što škola svake godine iznedri sve više talenata u različitim sferama interesovanja. Kao u svakoj generaciji, učenici su podeljeni u četiri razreda a ova generacija ima 110 gimnazijalaca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena