Yunet
 

Društvo

U nedelju u Staroj Pazovi predstava „Biti čovek – patrijarh Pavle među ljudima i neljudima“

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 13. septembar 2022. • 00:00 •

U nedelju u Staroj Pazovi predstava „Biti čovek – patrijarh Pavle među ljudima i neljudima“

Pozorišna predstava „Biti čovek – patrijarh Pavle među ljudima i neljudima“ biće izvedena u Staroj Pazovi u nedelju, 18.septembra. U predstavi igraju dramski umetnici Milan Malbaša i Aleksandar Dunjić, a po knjizi Jovana Janjića, režirao je Milan Rus, direktor Srpskog pozorišta u Budimpešti. Tekst predstave i rad na njoj blagoslovio je sadašnji patrijarh srpski Porfirije, a njenu realizaciju pomogla je Vlada Republike Mađarske.

Patrijarh Pavle bio je i u sećanju ostao jedan od najuzornijih naših savremenika. Čovek neba na zemlji, od kojeg se učilo kako duhovno uzrastati i kako najviše duhovne vrednosti primenjivati u materijalnom svetu. Kroz lik patrijarha Pavla projektovalo se i duhovno biće srpskog naroda u kojem je sticao svetost i kojem je ceo život predano služio. I zato priča o patrijarhu Pavlu, istovremeno, jeste i priča o srpskom narodu.

Duodrama „Biti čovek“ imala je već svoju evropsku premijeru u Budimpešti, a izvedena je i 9. septembra u Baji, povodom obeležavanja 250 godina od rođenja Joakima Vujića, oca srpskog teatra. Planirano je da svoj scenski život nastavi izvođenjem po gradovima Srbije i širom sveta, svuda gde živi srpski narod.

Publika predstavu može pogledati u Pozorišnoj Sali od 20 časova, a ulaz je slobodan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad