Yunet
 

Društvo

Na trgu dr Zorana Đinđića obeležen Dan tradicije i Dan nacionalne zastave

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. septembar 2022. • 00:00 •

Na trgu dr Zorana Đinđića obeležen Dan tradicije i Dan nacionalne zastave

Druga po redu manifestacija Dan tradicije održana je na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembra .Organizatori su Dečji kulturni centar Beograd i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije.Pod istom zastavom praznik je proslavljen i u Staroj Pazovi.

Od Sokolskog doma do Trga dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi vijorilo se na destine srpskih zastava u rukama fokloraša, na dan koji se u Srbiji obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.Članovi KUDa Branko Radičević i SKUDa heroj Janko Čmelik u svečanoj povorci centrom mesta, obučeni u narodne nošnje izmamili su osmehe Staropazovčana.

Sve prisutne na Trgu dr.Zorana Đinđića, gde su deca odigrala nekoliko koreografija, pozdravio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović koji je sa ponosom istakao skladan suživot svih građana staropazovačke Opštine koji žive pod zastavom jedne države – Srbije.

Za odigrano tradicionalno Užičko kolo mladi folkloraši, njih oko 150 nagrađeni su burnim aplauzom, koji nije izostao ni u Gradskom parku u Dnevnom boravku CSR gde je organizovano druženje svih učesnika defilea sa mladim i odraslim osobama sa invaliditetom i njihovim gostima iz Temerina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad