Yunet
 

Društvo

POPIS 2022: Kada kreću popisivači u opštini Stara Pazova?

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 22. septembar 2022. • 00:00 •

POPIS 2022: Kada kreću popisivači u opštini Stara Pazova?

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova biće sproveden ove godine u periodu od 1. do 31. oktobra ove godine.

Nedavno je počeo da radi Info-centar popisa preko koga građani mogu da dobiju sve informacije u vezi sa popisom a sve informacije građani mogu da dobiju nakon poziva na broj 0800 444 005. Popis stanovništva je najobimnije statističko istraživanje koji se radi na svakih deset godina. Prethodni je bio obavljen 2011. godine, a zbog pandemije sa prošle godine odložen je za oktobar ove godine.

Gostujući u emisiji "Strogo lokalno" Branko Dragišić, regionalni koordinator za popis za teritoriju Srema je objasnio da popis predstavlja sveobuhvatnu akciju koju sprovodi republički Zavod za statistiku u saradnji sa opštinskim ili gradskim popisnim komisijama i da će se sada po prvi put u popisu biti elektronski upitnici.

Metod sprovođenja popisa će i dalje biti tradicionalan a u Opštini Stara Pazova postoji 107 popisivača koji će imati svoj IDB broj na legitimaciji sa njihovom slikom a na poleđini će biti ispečatirano ovlašćenje sa potpisom predsednika Opštinske popisne komisije.

Provera je podataka o popisivačima ili uopšte bilo kakve informacije o popisu, u Opštini Stara Pazova je moguće dobiti i na broj telefona 310 – 013.

Popisivači će biti raspoređeni po teritorijalnom principu i sledeće nedelje će obilaziti teren sa svojim instruktorima, tako da se građani ne iznenade ili ne uplaše ukoliko vide nekog u blizini svoje kuće, objasnio je Dragišić.

U tom periodu, nije predviđeno da popisivači ulaze u domaćinstva, jer zvanično popis počinje u nedelju 1. oktobra i trajaće do kraja meseca a svako domaćinstvo je u obavezi da pusti popisivača u kuću.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad