Yunet
 

Društvo

Stara Pazova bila domaćin brojnim gostima iz čitave Vojvodine

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. septembar 2022. • 00:00 •

Stara Pazova bila domaćin brojnim gostima iz čitave Vojvodine

Stara Pazova je prvi put bila domaćin Mini olimpijade Saveza mentalno nedovoljno razvijenih osoba AP Vojvodine. Prethodnih 12 godina mesto okupljanja olimpijade bio je Zrenjanin ali i Rasadnik Brest pokazao se kao odlično mesto za goste iz čitave Vojvodine. Takmičari su bili jako raspoloženi zbog druženja i sunčanog dana koji kao da je svanuo baš za tu priliku. Bilo je 55 takmičara podeljenih u 9 ekipa koji su se nadmetali u 6 disciplina a kako kažu organizatori, pravo je zadovoljstvo biti deo zajednice. Vesna Gavrić, sekretar Saveza udruženja za pomoć MNRO u AP Vojvodini navodi da je cilj ovog okupljanja važnost učestvovanja bez obzira na uzrast i psihofizičke sposobnosti. Naglašava da je na kolegama bio izuzetno težak zadatak organizovati igre koje nisu previše komplikovane i teške a prilagođene su za osobe sa mentalnim i fizičkim smetnjama.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović takođe je posetio ovu manifestaciju i pre svega čestitao na uspešno realizovanoj olimpijadi i naglasio da ukoliko Stara Pazova bude domaćin i narednih godina, potrudiće se da bude sve bolja i bogatija organizacija. Istakao je da opština Stara Pazova uvek brine o svim sugrađanima sa posebnim potrebama a ŠOSO "Anton Skala" je pravi primer toga jer je to jedna od najrazvijenih i najnaprednijih škola u Srbiji.

Na olimpijadi učestvovali su gosti iz Subotice, Pančeva, Vrbasa, Srbobrana, Kikinde, Vršca, Bačkog Petrovca, Novog Sada i Stare Pazove. Mini olimpijadu podržali su opština Stara Pazova i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ali i brojne humanitarne organizacije i udruženja lokalne samouprave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena