Yunet
 

Društvo

U subotu počinje popis, kazna za odbijanje popisivača od 20.000 do 50.000 dinara

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 28. septembar 2022. • 00:00 •

U subotu počinje popis, kazna za odbijanje popisivača od 20.000 do 50.000 dinara

Popis stanovništva u Srbiji počinje u subotu u 8 časova i trajaće do kraja oktobra. Građani će odgovarati na 69 pitanja. Svaki građanin je u obavezi da učestvuju u popisu, a onima koji odbiju da učestvuju u popisu slede kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Ovaj popis će biti drugačiji po obrascu, odnosno popisivači će i dalje obilaziti domaćinstva, ali će podatke umesto u papirni unositi u elektronski obrazac.

Metod sprovođenja popisa će i dalje biti tradicionalan, a u Opštini Stara Pazova postoji 107 popisivača koji će imati svoj IDB broj. Kako je objasnio Branko Dragišić, regionalni koordinator za popis za teritoriju Srema, na poleđini legitimacije će biti ispečatirano ovlašćenje sa potpisom predsednika Opštinske popisne komisije koju možete kontaktirati u vezi svih aktivnosti putem postojećeg Info-centra sa brojem 0800 444 005, a provera podataka o popisivačima ili uopšte bilo kakve informacije o popisu u Opštini Stara Pazova je moguće dobiti i na broj telefona 310 – 013.

Prikupljeni podaci između ostalog, od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena