Yunet
 

Društvo

Opštini Stara Pazova regionalni certifikat o povoljnom poslovnom okruženju

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 17. oktobar 2022. • 00:00 •

Opštini Stara Pazova regionalni certifikat o povoljnom poslovnom okruženju

Na današnjoj svečanosti u Dubrovniku Opština Stara Pazova dobila je Certifikat, kojim se potvrđuje da je ispunila kriterijume Programa certifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.

Pored Stare Pazove, opština Novi Sad, Čačak, Leskovac, Ruma, Bor, i Pećinci uspešno su prošli kroz program Certifikacije i zaslužili certifikat koji kao pečat kvaliteta potvrđuje da građanima i privredi pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima. Priznanja su im uručena danas na trodnevnoj regionalnoj konferenciji "Core Days 2022: Partnerstvo za konkurentniji region".

Certifikate dodeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, koja okuplja više od 20 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a na događaju je ozvaničeno i proširenje ove platforme. Regionalnoj mreži pristupile su partnerske organizacije iz Albanije i Kosova*, odnosno privremenih institucija ove južne srpske pokrajine, i cilj je da u proces certifikacije do kraja 2023. uđe i njihovih 16 lokalnih samouprava.

Konferencija Core Days 2022 se održava uz podršku Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ i okupila je predstavnike vlada, institucija zaduženih za unapređenje uslova poslovanja, lidere lokalnih samouprava, privrede i civilnog sektora, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje i razmeni iskustava na sprovođenju ekonomskih reformi na nacionalnom i lokalnom nivou. Skup je otvorio bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad