Yunet
 

Društvo

U znaku razumevanja i ljubavi održan 14. Defile prijateljstva u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 18. oktobar 2022. • 00:00 •

U znaku razumevanja i ljubavi održan 14. Defile prijateljstva u Staroj Pazovi

Stara Pazova danas je bila centar okupljanja u kome se promovisalo prijateljstvo, razumevanje i ljubav. Da decu od najranijeg uzrasta treba naučiti da poštuju svakoga, bez obzira na poteškoće koje imaju, potvrdila je tradicionalna manifestacija Defile prijateljstva.

Defile se već 14. put realizuje u organizaciji Društva za afirmaciju invalida „Feniks“ i Centra za socijalni rad – Dnevni boravak za mlade sa invaliditetom “MOJ KUTAK U GRADU”.

Prisutnima se obratila Nataša Milić Milaš, pomoćnica predsednika opštine, koja je ulicama zajedno sa građanstvom prodefilovala do gradskog Trga i pridružila se promociji pomenutih životnih vrednosti.

Tradicionalnoj šetnji je prethodio program u Gradskom parku u čijem su izvođenju učestvovali najmlađi sugrađani. Deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“ iz Stare Pazove su u pratnji svojih vaspitača pevala i recitovala dečije pesme i unela radost u okupljanje.

Za osobe koje se samo po hedikepu razlikuju od drugih, deca Slovačkog kulturno – umetničkog društva "Heroj Janko Čmelik" i KUD-a "Branko Radičević" na trenutak su ulepšali ovaj sunčan dan i na najlepši mogući način u divnom raspoloženju ispratila lepo vreme.

Pokrovitelj manifestacije jeste opština Stara Pazova, a podržali su je brojne ustanove, udruženja i firme.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena