Yunet
 

Društvo

Uspešno završen zajednički projekat Crvenog krsta sa osnovnim i srednjim školama

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 17. maj 2024. • 00:00 •

Uspešno završen zajednički projekat Crvenog krsta sa osnovnim i srednjim školama

Crveni krst Stara Pazova je u saradnji sa stručnim timovima iz svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine sproveo projekat "Odaberi mudro - odmeri pametno" - prevencija zavisnosti od interneta. U fokusu trodnevne obuke, koju su prošle dve grupe, bila je tema emocionalne pismenosti, tj. kako prepoznati, usmeriti i kontrolisati brojna osećanja kod dece i adolescenata.

Osamnaest polaznika je na kraju dobilo sertifikat o završenoj obuci a stečeno znanje će primenjivati svakodnevno u poslovnom ali i privatnom životu. Neke od tema koje su bile obrađivane na radionicama su: pojam emocija i modeli emocionalnog reagovanja, emocionalna azbuka, razumevanje funkcije i klasifikacija zdravih i nezdravih emocija, tehnike prevazilaženja intenzivnih emocionalnih reagovanja, greške u razmišljanju, "prva pomoć" kod straha, potištenosti, besa...

Tokom septembra, oktobra i novembra u planu je da se nastavi ovaj projekat ali sa drugačijom, ne manje važnom temom - kontrola besa. Kako ističu edukatori u projektu, poslednje generacije su sve agresivnije te će i ova tema takođe biti vrlo korisna za naredne polaznike koji su u stalnom kontaktu sa mladima.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena