Yunet
 

Društvo

Veljku Saviću iz Vojke uručena donacija u okviru projekta „Učimo svi zajedno“

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 11. jun 2024. • 00:00 •

Veljku Saviću iz Vojke uručena donacija u okviru projekta „Učimo svi zajedno“

U okviru projekta „Učimo svi zajedno“ koji sprovode Ministarstvo prosvete i UNICEF, a uz finansijsku podršku Evropske unije, našem sugrađaninu Veljku Saviću iz Vojke donirana su pomagala koja će mu omogućiti bolje uslove za učenje i razvoj.

Kroz podršku projekta „Učimo svi zajedno“, Veljko je dobio šansu da ostvari svoj pun potencijal i postigne uspeh u školovanju.

“U okviru projekta koji je naš posao proširio na južnobački i kompletno sremski okrug došli smo ovde da pomognemo Veljku, koji ima određenih i motoričkih i problema u komunikaciji. Shodno tome, preko projekta obezbeđena su sredstva i ja sam njemu doneo jedan tablet - komunikator koji će mu olakšati komunikaciju sa socijalnom sredinom, i doneo sam mu jedan podupirač lakta, za decu koja imaju spazam. I svakako neke vođice za pisanje, u suštini sve što smatramo da je njemu u ovom momentu neophodno”, istakao je prilikom posete Vojki Milan Miladinović, ispred ŠOSO Milan Petrović iz Novog Sada.

Pomenuti projekat ističe važnost solidarnosti i podrške u obrazovanju, te podstiče inkluziju i jednakost među decom. Inicijative poput ove doprinose stvaranju inkluzivnog društva u kome svako dete ima pravo na kvalitetno obrazovanje i podršku u ostvarivanju svojih ciljeva.

Poseta PU “Poletarac”, objektu Zeka u Vojki, ne ogleda samo u ovoj donaciji, jer potpisan ugovor podrazumeva dalju saradnju, pomoć i svakako podršku.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena