Yunet
 

Izbori

U opštini Stara Pazova 55.200 birača

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 2. april 2022. • 00:00 •

U opštini Stara Pazova 55.200 birača

Građani Srbije sutra izlaze na birališta, da izaberu predsednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava, uključujući i glavni grad.

Na ukupno 8.255 biračkih mesta, pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima ima 6.501.689 građana Srbije, koji će se opredeljivati između 19 izbornih lista i osam kandidata za predsednika.

Uz birališta u Srbiji, u inostranstvu će biti otvoreno 77 biračkih mesta, u 34 države, na kojima će moći da se izjasni 39.777 državljana Srbije koji su se prijavili za glasanje.

Svi građani trebalo bi da su dobili poziv za glasanje, međutim i bez njega može da se glasa uz ličnu kartu ili pasoš.

Ukupan broj upisanih birača za predstojeće izbore u Opštini Stara Pazova je 55 200, a oni će glasati na 53 biračka mesta, koja će u nedelju biti otvorena od 7 do 20 časova.

Izborni dan i veče možete pratiti i na programima Radio – televizije Stara Pazova. Naši reporteri će vas izveštavati kako protiče glasanje na lokalnim biračkim mestima. Izlaznost, ankete, vesti i rezultate, kako su glasali građani opštine Stara Pazova, možete gledati na našem TV programu, slušati na talasima Radija Stara Pazova, čitati na sajtu rtvstarapazova.rs, a bićemo aktivni i na društvenim mrežama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena