Yunet
 

Kultura

PESMA NAS POVEZUJE: Uspešan koncert "Bratoljub" KUD-a Mladost i društava iz Bratunca, Zvornika i Brčkog

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 11. april 2022. • 00:00 •

PESMA NAS POVEZUJE: Uspešan koncert

Orila sa pozorišna sala u Novoj Pazovi u subotu uveče, kada su na celovečernjem koncertu u organizaciji KUD Mladost, nastupili gosti iz Bratunca, Zvornikai Brčkog, Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine.

Novopazovačko društvo "Mladost" je u novembru prošle godine potpisalo Sporazum o bratimljenju sa KUD Most iz Bratunca prilikom gostovanja u tom mestu a ovo je sada bila uzvratna poseta, tako da je događaju prisustvovao i predsednik Opštine Bratunac Srđan Rankić.

Koncert je nazvan po mostu između Ljubovije i Bratunca, koji spaja ova dva mesta, odnosno Srbiju sa Republikom Srpskom a mostovi služe upravo spajanju ljudi. Isto tako je ovaj koncert pesmom spojio izvođače i publiku, koja je burom aplauza pratila svaki korak.

Gosti su izveli koreografije iz Sarajevskog polja, Podrinja, Bosilegradskog krajišta, te prikazali bogatstvo i lepotu narodnih običaja i nošnji iz tih krajeva a domaćini su sa tri uzrasne grupe prikazali deo svog repertoara, dok je pripremni ansabl premijerno izveo Igre iz Leskovca. Većina igara je na zahtev publike igrana na bis.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena