Yunet
 

Kultura

Opštinska smotra folklora: Deca konačno na folklornoj sceni

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 30. april 2022. • 00:00 •

Opštinska smotra folklora: Deca konačno na folklornoj sceni

Danas je u organizaciji Saveza amatera opštine Stara Pazova održana Opštinska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece. U Pozorišnoj Sali se predstavilo 16 folklornih grupa iz staropazovačke opštine.

Na zonsku smotru dečijeg folklora za Srem iz kategorije mlađeg uzrasta plasiralo se 5 grupa : KUD Slavko Gajin iz Vojke, KUD Branko Radičević iz Stare Pazove, OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove, KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca i KUD Mladost iz Nove Pazove.

Iz kategorije starijeg uzrasta staropazovačku opštinu na zoni će predstavljati svih 6 grupa, koje su i nastupile : KUD Branko Marković iz Surduka, KUD Mitanče iz Belegiša, KUD Izvor iz Starih Banovaca, KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca, SKUD Heroj Janko Čmelik i KUD Branko Radičević iz Stare Pazove.

U kategoriji folklorne tradicije nastupiće mlađa grupa SKUD-a Heroj Janko Čmelik, a dat je i predlog selektora da i mlađa grupa FA Dukat učestvuje u istoj takmičarskoj kategoriji. Stara Pazova biće domaćin zonske smotre već naredne subote, a selektor opštinske smotre Dajana Kostić, zadovoljna je što su se deca i folklor vratili na scenu posle dve godine pauze.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena