Yunet
 

Kultura

Razigrala se Mladost!

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 28. maj 2022. • 00:00 •

Razigrala se Mladost!

U Novoj Pazovi je sinoć počeo 15. međunarodni festival dečjeg foklora Razigrana mladost, koji je otvorio direktor manifestacije Goran Krkobabić. Cilj festivala je da se prikaže bogatstvo narodne tradicije, raznolikost narodne nošnje, pesme i igre i da se oni koji neguju narodno stvaralaštvo međusobno upoznaju.

Među prisutnim zvanicama bila je i Nataša Mićić, predsednica SO Stara Pazova, predstavnici Mesne zajednice Nova Pazova i brojna publika.

Prvi je nastupio hor OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava a zatim folklorni ansambli iz Čačka, Šapca, Sremskih Karlovaca, Vreoca, kao i gosti iz inostranstva: iz Zvornika, Republika Srpska, iz crnogorskog Danilovgrada, iz bugarskih gradova Sofija i Simitli, a po prvi put iz Hrvatske, ansambl iz Kistanja i iz Severne Makedonije iz grada Kratovo.

Drugi festivalski dan donosi defile a u Novu Pazovu stižu još dva inostrana ansambla - iz Brčkog i Bratunca. Koncert će ponovo biti održan u sportskoj hali osnovne škole a u nedelju, trećeg festivalskog dana će učesnici iz inostranstva nastupiti na Fruškoj Gori u odmaralištu Letenka gde su i smešteni, zahvaljujući saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta.

Novopazovački festival je jedan od dva dečja u Srbiji, koji se održava pod okriljem CIOF-a. Organizator je KUD Mladost a generalni pokrovitelj Opština Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad