Yunet
 

Kultura

Festival dečijih izvornih ansambala u Vrbasu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 23. septembar 2022. • 00:00 •

Festival dečijih izvornih ansambala u Vrbasu

U Vrbasu se ovog vikenda održava trodnevna kulturna manifestacija Panonski vašar a u okviru 13. Festivala dečjih izvornih ansambala danas će nastupiti dečja grupa SKUD H.J. Čmelik i FA Dukat iz Stare Pazove.

U subotu su na programu učesnici 43. Festivala folkornih tradicija Vojvodine među kojima će se predstaviti solista Ana Horvat i Ženska pevačka grupa SKUD H.J. Čmelik, zatim Pevačko društvo Perućičani i Muška pevačka grupa Fočaci KUD-a Slavko Gajin iz Vojke, Udruženja građana Sana sa muškom i ženskom pevačkom grupom, dok će KUD Guslara Branko Radičević iz Nove Pazove imati čak tri predstavnika – duet, mušku pevačku grupu Drina i guslara Milanka Gardovića.

U nedelju, 25. septembra u okviru drugog koncerta predstaviće se Ženska pevačka grupa Sremice KUD-a Slavko Gajin iz Vojke.

Organizatori festivala su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturni centar Vrbas a pokrovitelji su Opština Vrbas i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad