Yunet
 

Kultura

Ljubice Žikić predstavila svoju knjigu „Dnevnik jednog odrastanja“

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 30. april 2024. • 00:00 •

Ljubice Žikić predstavila svoju knjigu „Dnevnik jednog odrastanja“

Ljubica Žikić iz Kragujevca predstavila je sinoć staropazovačkoj publici svoju knjigu „Dnevnik jednog odrastanja“. Književno veče održano je u biblioteci „Dositej Obradović“ u Staroj Pazovi, a promociji knjige prisustvovalo je mnogo zaiteresovanih.

Osim ljubitelja proze i poezije, pormociji su prisustvoali i učenici druge godine ETŠ „Vuk Karadžić“ kojima je ovo bio čas Srpskog jezika i književnosti izvan učionice. Gosti književne večeri bili su profesorka Srpskog jezika i književnosti Gordana Martinović Vujanović, Milena Severović i Stojan Prodanović. Folklorna grupa „Kordun“ iz Inđije otvorila je promociju.

„Dnevnik jednog odrastavnja“ donosi vedru intrigantnu i poučnu priču o jednom mladiću i njegovoj porodici, o njegovom duhovnom i intelektualnom sazrevanju, studiranju, zaokruživanju jednog veoma važnog perioda u životu. Priču o njemu prati bogat porodični, društveni i istorijski milje u kome susrećemo razne događaje iz perspektive deteta i odraslog, a koje se međusobno prepliću i na taj način čine vrlo dinamično i uzbudljivo pripovedanje.

Ljubica Žikić rođena je u Blatuši. Osnovnu školu završila je u Vrginmostu, gimnaziju u Topuskom. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je studije Jugoslovenski jezici i književnosti studije Filozofije. Pedagoški rad započela je u Gimnaziji u Pazinu, a od 1981. godine živi i radi u Kragujevcu. Radila je na PMF, u Mašinsko-saobraćajnoj školi i Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Napiasala je „Cvetnik ženskih imana“, zbirku pripovedaka za decu „Priče od kojih se raste“. Objavila je zbirke pesama „LJubav svetove spaja“ i „Odaje od mahovine“, koja je nagrađena Nagradom Pakrački dekret. Član je mnogih udruženja, a svoje radove objavljuje u časopisima za kulturu i književnost.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena