Yunet
 

Privreda

Predsednik opštine Stara Pazova obišao radove na izgradnji kompanije u Novim Banovcima

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 8. februar 2022. • 00:00 •

Predsednik opštine Stara Pazova obišao radove na izgradnji kompanije u Novim Banovcima

Prateći svoje strateške pravce razvoja i postavljene ciljeve, logistička kompanija Transfera odlučila je da sedište svoje firme iz Beograda prebaci u Nove Banovce. Tako je u toku izgradnja prvog logističkog centra, kao i šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obišao je objekat kompanije i tom prilikom izjavio da je veoma ponosan na to što velika kompanija poput ove seli sedište u Nove Banovce čime se dokazuje koliko je opština Stara Pazova povoljno poslovno okruženje.

„Zaista je velika sreća da domaće uspešne kompanije dolaze na našu teritoriju, pogotovo ova kompanija koja potpuno svoje poslovanje seli u Nove Banovce, na teritoriju opštine Stara Pazova, iz Beograda, i zaista smo na to ponosni i radujemo se. Za nekih mesec-dva dana ova firma će početi da radi, i veliki broj naših građana se javlja poslodavcima u Transferi za posao, s toga će biti i veliki broj zaposlenja“, navodi Radinović.

Površina prvog logističkog centra biće 30.000 m². Kompanija trenutno broji preko 20 kancelarija širom Srbije, zapošljava 250 radnika a u Banovcima je u planu zapošljavanje još 100 njih. Najveći razlog preseljenja firme u Nove Banovce upravo je lokacija, kao i činjenica da je Staropazovačka opština okrenuta privredi, ističe direktor kompanije.

“Ova lokacija u industrijskoj zoni u Novim Banovcima, koja se nalazi u opštini Stara Pazova, po našem mišljenju je logistički jedna od najboljih lokacija u celoj državi Srbiji. Lokacija je najbitnija, plus ovde postoji industrijska zona, a opština Stara Pazova je izuzetno okrenuta privredi i na teritoriji opštine se nalazi veliki broj privrednih subjekata, a takođe opština Stara Pazova ima veliko razumevanje za privredu”, dodaje Duško Radović, generalni direktor kompanije „Transfera“ DOO.

Radovi na izgradnji započeti su u junu 2021. godine dok je svečano otvaranje planirano sredinom marta ove godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena