Yunet
 

Privreda

Otvoren 15. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, sutra sajam zapošljavanja

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 29. septembar 2022. • 00:00 •

Otvoren  15. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, sutra sajam zapošljavanja

U Novoj Pazovi na kompleksu Pazovačkih bazena danas je počeo 15. Regionalni sajam privrede, koji traje dva dana i okuplja preko stotinu izlagača, preduzeća i proizvođača, kako iz staropazovačke opštine, tako iz cele Srbije i regiona. Zastupljene su sve oblasti privrede a prateći sadržaji su brojna stručna predavanja.

Ovu privrednu manifestaciju, koja predstavlja izuzetnu priliku za brojne poslovne kontakte, otvorio je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, naglasivši da se opština Stara Pazova nalazi u 1. kategoriji razvijenosti u Srbiji već deset godina, što znači da je iznad republičkog proseka i da ima tendenciju daljeg razvoja i opstanka na ovoj visokoj lestvici.

I ove godine je sajam organizovan sa ciljem da svi izlagači nađu svoje mesto na sve konkurentnijem tržištu privrede, a organizatori su Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora sremskog upravnog okruga. Predrag Mujkić, direktor Regionalne privredne komore sremskog upravnog okruga je rekao da su se sajamske manifestacije pokazale kao izuzetna prilika za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, što potvrđuje i ovogodišnji broj učesnika kojih je preko stotinu, tako da je i ove godine je sajam organizovan sa ciljem da svi izlagači nađu svoje mesto na sve konkurentnijem tržištu privrede.

Opština Stara Pazova je posvećena razvoju privrede sa svojim izuzetno dobrim geografskim položajem, ali i sa velikim zalaganjem lokalne samouprave, naglasio je predsednik opštine Đorđe Radinović. Svaki sajam je sve bolji i masovniji, kako po broju izlagača tako i po broju posetilaca, što posebno raduje, dodao je Radinović.

Ove godine učestvuje preko stotinu izlagača iz celog regiona, iz svih oblasti privrede, ali i obrazovanja, predstavljaju se kako velike kompanije tako i mali privrednici. Izložbeni prostor je popunjen i nudi raznolike sadržaje a stručna predavanja kao prateći programi prilagađena su potrebama tržišta. Drugog sajamskog dana biće i sajam zapošljavanja. Za posetioce je otvoren od 10 do 17 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena