Yunet
 

Privreda

U okviru Regionalnog sajma privrede održana i brojna stručna predavanja

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 30. septembar 2022. • 00:00 •

U okviru Regionalnog sajma privrede održana i brojna stručna predavanja

U okviru 15. Sajma Privrede koji se tradicionalno održava na Pazovačkim bazenima, realizovano je niz stručnih i korisnih predavanja. Prvog dana istog održano je predavanje o poverenju, koje predavači ističu kao najtraženiju vrednost 21. veka.

Poverenje se stalno nalazi svuda oko nas, a u poslednje vreme poverenje postaje i postaje nova valuta, kaže Biljana Pešić, direktorka za trening i razvoj u trening centru Alterna internacional.

Predavanje o poverenju zaokruženo je pričom da ono pored rezultata ljudima donosi dobar osećaj. Osećaj ljudskosti i osećaj pripadanja na radnom mestu. A mi verujemo da je isto bilo od velikog značaja za sve prisutne i njihove planove i vizije.

Pored pomenutog, na Sajmu privrede održano je i predavanje o dualnom obrazovanju, odnosno razvoju modela saradnje između privrede i obrazovnog sektora, o kom je govorila Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje.

Ovakav vid obrazovanja sve je zastupljeniji u Staropazovačkoj opštini a za potrebe Nemačke kompanije „MTU“, jednog od najvećih avio lidera u svetu, ali i ostalih koje posluju u Staropazovačkoj opštini, u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi lane su otvoreni novi obrazovni profili po dualnom modelu.

Opština Stara Pazova izradila je i projekat za rekonstrukciju radionice Tehničke škole, a u najavi je i velika investicija izgradnje nove škole namenjene obrazovanju stručnih kadrova za privredu u opštini Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena